Vonj po nafti

Datum 3.1.2007 16:20:21 | Kategorija: Slovenija

Voda v Cerkljah ob Krki je ''zadišala'' po nafti. Zadevo preiskujejo policisti in zdravstveni inšpektorji.
V krajevni skupnosti Cerklje ob Krki, ki sodi v občino Brežice, so prebivalci v več vaseh na desnem bregu Krke prvi dan novega leta zaznali, da ima njihova voda vonj po nafti. Predsednik krajevne skupnosti Cerklje ob Krki  Darko Udovič je povedal,  da se z vodo, ki jo še vedno pridobivajo iz tamkajšnega vaškega vodovoda, oskrbujejo od 250 do 300 gospodinjstev, katerim so v torek že začeli pitno vodo dostavljati gasilci.

Z vaškim vodovodom upravlja tamkajšna krajevna skupnost, torej ne sodi v vodovodni sistem Komunalnega stavbnega podjetja Brežice, ki sicer upravlja z javnim vodovodnim sistemom v občini. Po besedah Udoviča naj bi se onesnaženje pojavilo na izviru vode, zadevo pa že preizskujejo policisti ter zdravstveni inšpektorat.

Direktor Komunalnega stavbnega podjetja Brežice Ferdo Pinterič je dejal, da sistem jaškega vodovoda ni mogoče vključiti v njihov javni vodovodni sistem, saj morali vodovod z večjo investicijo pred tem posodobiti. Sedanje upravljanje vaškega vodovoda tudi ni usklajeno s sedanjo zakonodajo, je še dejal Pinterič.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2213