Bojazni Indonezijcev so se uresničile

Datum 2.1.2007 9:45:45 | Kategorija: Svet

Svet, 2. januar 2007 06:53, zadnji poseg ob 08:12
Makassar - RTV SLO/Reuters
Strmoglavljenje potniškega letala s 102 potniki in člani posadke na indonezijskem otoku Sulavesi je preživelo 12 ljudi.

Letalo je med včerajšnjim hudim neurjem izginilo z radarskih zaslonov, zato oblasti dolgo niso vedele, kaj se je z njim zgodilo. Mnogi so upali, da mu je uspelo zasilno pristati, vendar je vse upe razblinilo odkritje razbitin boeinga 737 zasebne družbe Adam Air v goratem in težko dostopnem območju Sulavesija.

Stanje preživelih, med njimi je polovica članov posadke, ni znano. Pripeljali jih bodo v mesto Makassar, ki je glavno mesto province Južni Sulavesi, reševanje pa otežuje odročnost goratih predelov. Reševalci poročajo o grozljivem prizoru okrog mesta nesreče, ki je posejano s trupli, na letališču v Manadu pa so se zbrali svojci potnikov, ki obupani čakajo na informacije, ali so njihovi bližnji preživeli.

Manada niso nikoli dosegli17 let staro letalo zasebne letalske družbe je varnostni pregled opravilo komaj slab teden pred nesrečo, zato oblasti dvomijo v tehnično napako. Letelo je iz Surabaye na Javi proti Manadu na severu Sulavesija. Nad otokom Sulavesi so že več dni besnele nevihte in huda neurja.

Približno na polovici od predvidenega dvournega leta je letalo oddalo dva klica v sili, nato pa se je vsak stik s posadko izgubil. Na krovu je bilo tudi 11 otrok in trije tuji državljani - vsi Američani.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2210