tovornjaka in avtobusa,

Datum 27.9.2004 13:13:50 | Kategorija: Evropa

Atene - V trčenju tovornjaka in avtobusa, ki je otroke in študente peljal na ogled paraolimpijskih iger, je umrlo najmanj sedem oseb, 26 pa je ranjenih. “Reševalci so iz razbitin avtobusa izvlekli že sedem trupel,” je povedal Dimitris Kefalas, župan grškega mesta Kammena Vourla, kjer je prišlo do tragične prometne nesreče.

Med ranjenimi je še eden v kritičnem stanju. “Sedem najstnikov je mrtvih, še več pa je huje ranjenih,” je povedal policijski inšpektor Antonis Galanos. “Situacije je izredno tragična. Po trku se je avtobus prevrnil, čeprav še sedaj ne vemo natanko, kako je do nesreče prišlo,” je povedal namestnik vodje gasilske brigade Andreas Kois.

37 študentov, štiri učiteljice in voznik so se peljali v središče Aten, kjer naj bi si ogledali nastope na paraolimpijskih igrah. Med vožnjo se jim je približal tovornjak, ki je iz neznanega razloga zapeljal na nasprotni pas, tako da je bilo trčenje neizogibno

Po besedah ravnatelja srednje šole Farkadona so se proti Atenam peljali trije polni avtobusi. Tiskovna predstavnica mednarodnega paraolimpijskega komiteja Miriam Wilkens je tragični dogodek označila za zelo žalosten. “Šolarji so v teh dneh našim športnikom nudili veliko podporo, sedaj pa jo bomo žalujočim sorodnikom žrtev ponudili mi,” je povedala.

vir:delo.si
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=221