Objestnež zažgal garažo

Datum 28.12.2006 9:08:58 | Kategorija: Slovenija

Ljubljana – Policisti in kriminalisti poizvedujejo za objestnežem, ki je v ponedeljek okrog dveh popoldne zanetil požar v tripleks garažah na Pesarski cesti v Štepanjskem naselju.

Kot so zapisali v poročilo, je v eni od garaž zagorel približno tri metre dolg čoln iz plastike. Požar so pogasili člani PGD Štepanjsko naselje in ljubljanski poklicni gasilci. Ni pa šlo brez zapletov. Gasilci so morali odpreti po tri garaže na levi in desni strani in izvleči avte na prosto, a se je zaradi visoke temperature pri gorenju plastične mase skoraj vžgal seat cordoba, ki je stal v sosednji garaži. Med obema garažama namreč ni zidu, deli ju samo mreža. Ogenj je avto vseeno precej osmodil, skupno škodo pa so ocenili na približno milijon 300 tisočakov.
Precejšnja škoda, na okrog 15 milijonov tolarjev jo cenijo, je nastala v požaru, ki je dva dni prej zajel stanovanjsko hišo v okolici Izlak. Zagorelo je v kuhinji in ni dvakrat reči, da je vzrok požara napaka na kakem gospodinjskem stroju. Ogenj je namreč izbruhnil prav tam in se potem razširil naprej in zajel tudi ostrešje. Ko je zagorelo, ni bilo nikogar doma.
Vir:Delo
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2187