Trije mrtvi mladeniči v zmečkani pločevini

Datum 27.12.2006 11:12:05 | Kategorija: Slovenija

Ižakovci, Srednja Bistrica, 27.12.2006
Na cesti med Ižlakovci in Dokležovjem sta v soboto zjutraj umrla 25-letni Borut Zadravec in njegov komaj 17-letni sopotnik O. L.

Iztekajoče leto si bodo pomurski policisti, ki skrbijo za prometno varnost na cestah v pokrajini ob Muri, zapomnili kot eno izmed najbolj krvavih v zadnjem obdobju. Smrt je na cestah  do zdaj zahtevala že  23 večinoma mladih človeških življenj, medtem ko je lani v vsem letu umrlo 16 ljudi.  Črna statistika pri večini žrtev v oklepaj zapiše prehitra vožnja in to pod vplivom alkohola. Tako smo med koncem tedna, ki sta ga podaljšala božič in dan samostojnosti, zabeležili dve tragični nesreči, v katerih so umrli trije ljudje. V soboto okoli petih zjutraj sta na regionalni cesti med Ižakovci in Dokležovjem pri prašičerejski farmi Nemščak ugasnili dve mladi življenji. V svojem renault cliu je bil prehiter 25-letni Borut Zadravec iz Beltincev, saj mu blagega levega ovinka ni uspelo izpeljati, zato ga je zaneslo na desno bankino, nato pa na levo v obcestni jarek, kjer se je avto obrnil na streho in po mokri travi drsel do velikega panoja ter silovito trčil vanj. V trčenju je poleg voznika umrl tudi njegov 17-letni sopotnik Oliver Lauš iz bližnjih Ižakovcev, drugi sopotnik, ki je tik pred trčenjem v pano padel iz vozila, pa jo je odnesel le s praskami.

Ko so mnogi bili pri polnočnici, se je med Dolnjo in Srednjo Bistrico pri Črenšovcih zgodila še ena prometna nesreča, v kateri je ugasnilo mlado življenje. Skupina mladih, bilo jih je sedem, se je iz lokala Fortuna v Dolnji Bistrici odpravila v Srednjo Bistrico, kjer je lokal odprt tudi po polnoči. V mercedes, ki ga je vozila 20-letna V. K. iz Dolnje Bistrice, se je stlačilo vseh sedem ljudi, pripeta pa je bila le voznica. Kak kilometer pozneje se je zgodilo najhujše. Prevelika hitrost, izguba kontrole nad vozilom, obcestni jarek in betonski prepust. V dobro razbitem mercedesu je ugasnilo življenje lastnika avtomobila, in sicer 24-letnega domačina Vlada Šerbica, dva huje ranjena sopotnika so odpeljali v mariborsko bolnišnico, štiri lažje poškodovane pa v murskosoboško.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2184