Eksplodiral grelnik

Datum 11.12.2006 12:38:07 | Kategorija: Evropa

V Turčiji se je zaradi močne eksplozije porušila petnadstropna stanovanjska hiša.
Carigrad | 11.12.2006 | Reuters/I.K./STA
Eksplozija v Dijarbakirju
Eksplozija je odjeknila v jutranjih urah (Foto: arhiv 24ur.com)
Dijarbakir je največje mesto na pretežno kurdskem jugovzhodu države, kjer se vladne sile že desetletja borijo proti kurdskim upornikom. Ti v zadnjih časih turško vojsko in policijo napadajo z daljinsko vodenimi bombami, vendar napadi večinoma potekajo v izoliranih goratih območjih. V turškem mestu Dijarbakir se je zaradi močne eksplozije porušila petnadstropna stanovanjska hiša. Po zadnjih podatkih so pod ruševinami umrle tri osebe, 15 ljudi pa je ranjenih. Med žrtvami sta dva otroka.

Kot poroča turška tiskovna agencija, so v bloku stanovali vojaki s svojimi družinami. En del stavbe se je popolnoma porušil, drugi del pa je na srečo ostal nepoškodovan. Vzrok eksplozije, ki je odjeknila v kurilnici poslopja, še vedno ugotavljajo. Oblasti pa pravijo, da je po vsej verjetnosti eksplodiral grelnik, zato so pridržali moškega, ki je napravo pred kratkim popravljal.
Porusena stolpnica v Turciji
Reševalci še vedno iščejo preživele (Foto: Reuters)
Reševalci in vojaki so še vedno na kraju dogodka, kjer iščejo morebitne preživele. V času eksplozije naj bi se v stavbi nahajalo najmanj 40 oseb.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2126