Hitrost botrovala nesrečama

Datum 10.12.2006 16:56:27 | Kategorija: Evropa

V dveh hudih prometnih nesrečah na slovenskih cestah je zaradi neprilagojene hitrosti umrlo sedem oseb, med njimi večimoma mladi.
V soboto nekaj pred 22. uro se je na avtocestnem odseku Tepanje - Maribor zgodila huda prometna nesreča, v kateri so umrle štiri osebe, so za 24ur.com povedali v OKC Slovenija. Nesreča se je zgodila pri kraju Cigonca, po prvih informacijah je vzrok nesreče, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo, neprilagojena hitrost.Po prehitevanju je voznik rdečega renault megana zavil z levega na desni vozni pas, pri tem pa zaradi prevelike hitrosti izgubil kontrolo nad vozilom in zapeljal na začetek zaščitne ograje. Vozilo je zapeljalo nad ograjo, se dvihnilo ter poletelo čez potok na njivo. V vozilu so bili štirje fantje, stari od 21 do 27 let.
Zaradi povečanega števila prometnih nesreč na tem delu avtoceste v zadnjem času bodo policisti dodatno poostrili kontrolo.

Na regionalni cesti Kranj - Jeprca umrle tri osebeNa cestni relaciji Kranj - Jeprca izven naselja Meja pa se je okrog 7.30 zgodila huda prometna nesreča, so za 24ur.com povedali v operativno komunikacijskem centru Policijske uprave Kranj. Posledice nesreče so tragične, saj so na mestu umrle tri osebe. Nesreča se je zgodila zaradi neprilagojene hitrosti voznika osebnega vozila.

Kot so sporočili kranjski policisti, je 22-letni Kranjčan vozil osebni avtomobil znamke BMW iz smeri Jeprce proti Kranju. V blagem desnem preglednem ovinku pred naseljem Meja je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom. Začelo ga je zanašati po vozišču in ga obrnilo, tako da je bočno drselo v smeri Kranja. V tem času je iz kranjske smeri pravilno po svojem smernem vozišču pripeljal 42-letni Kranjčan z vozilom znamke Hyundai Lantra.
Trčenje je bilo tako silovito, da je vozilo BMW prepolovilo in ga odbilo z vozišča na travnik. Pri tem je 22-letnega voznika vrglo iz vozila, v njem pa je ostal ukleščen 18-letni sopotnik iz Kranja. Drugi avto je po trčenju odbilo približno deset metrov nazaj in ga prečno zasukalo. Voznikoma ni bilo pomoči, 18-letnega sopotnika so sicer oživljali, vendar je prav tako umrl na kraju nesreče.Zaradi nesreče je bila cesta zaprta do 11. ure, preusmeritev pa so izvajali policisti na Laborah in na Jeprci. Policisti bodo o nesreči napisali poročilo na Okrožno državno tožilstvo Kranj.

Prometna nesreca pri Cigonci pri Mariboru
Na avtocesti Celje - Maribor, tik pred izvozom za Slovensko Bistrico, so v prometni nesreči umrli štirje mladi Mariborčani

Prometna nesreca pri Cigonci pri Mariboru


Prometna nesreca pri Cigonci pri Mariboru
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2124