V Indiji most pod seboj pokopal vlak - več kot 30 mrtvih

Datum 2.12.2006 17:12:48 | Kategorija: Svet

Sobota, 02.12.2006 ob 16:24
New Delhi - Na vzhodu Indije se je zrušil 140 let star most in pri tem pod seboj pokopal potniški vlak. Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP, ki se sklicuje na navedbe tiskovnega predstavnika državnih železnic Ashoka Gangulija, je bilo v nesreči ubitih 33 ljudi, 18 pa so jih zaradi poškodb prepeljali v bližnjo bolnišnico.

Kot je še dejal, pod ruševinami ni več trupel, reševalne akcije pa so ustavili.
Število mrtvih je neznano.
Po navedbah očividcev in poročanju televizije NDTV, ki jih povzema nemška tiskovna agencija dpa, je sicer v nesreči umrlo kar 47 potnikov, lokalne oblasti in policija pa so nazadnje potrdile 24 smrti.
"Gre za očiten primer malomarnosti".
Nesreča se je zgodila v indijski zvezni državi Bihar, ko se je most zrušil na pod njim vozeči hitri potniški vlak. Politični predstavniki Biharja so odgovornost za nesrečo že pripisali indijskim železnicam. "Gre za očiten primer malomarnosti," je ocenil predsednik vlade Biharja Nitish Kumar. Po poročanju medijev so se deli starega mostu, po katerem je v preteklosti tekla železnica, odkrušili že v četrtek. Most sicer trenutno obnavljajo, poroča dpa.

V Indiji naj bi bilo sicer več kot 120.000 železniških mostov, od katerih jih je 51.000 starejših od sto let. Po navedbah indijskih železnic se v Indiji vsako leto v povprečju zgodi 250 železniških nesreč. 8520 indijskih vlakov sicer vsak dan prepelje več kot 13 milijonov potnikov.

Vir: www.siol.net

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2100