Avtobus tehnično brezhiben

Datum 24.11.2006 12:19:45 | Kategorija: Mimogrede

Petek, 24.11.2006 ob 11:26
Žirovnica - Redni linijski avtobus na relaciji Jesenice - Begunje - Krnica, ki je pred mesecem dni v vasi Smokuč v občini Žirovnica trčil v hišo, ni imel tehničnih napak oziroma pomanjkljivosti, ki bi bile vzrok za prometno nesrečo, so danes po prejemu mnenja izvedenca avtomehanične in prometne stroke sporočili s Policijske uprave Kranj. S tem so policisti zavrnili trditev voznika avtobusa, da so tik pred nesrečo, v kateri je bilo poškodovanih več otrok, avtobusu odpovedale zavore.

Policisti so sicer že konec oktobra zoper 28-letnega voznika avtobusa podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo. Ugotovili so, da voznik avtobusa, ko je pripeljal iz smeri naselja Doslovče v naselje Smokuč v bližino gospodarskega objekta in stanovanjske hiše, kjer se cesta zoži, hitrosti vozila ni prilagodil trenutnim prometnim razmeram.

Poškodovanih je bilo 14 potnikov

Z nasprotne smeri mu je nasproti pravilno pripeljala voznica osebnega avtomobila. Ko jo je voznik avtobusa opazil, se je začel umikati desno na robnik, kjer je z desnim bočnim delom oplazil gospodarski objekt in nato, da bi se izognil trčenju z voznico osebnega avtomobila, zapeljal desno v stanovanjski objekt. Pri trčenju v hišo se je lažje poškodovalo 14 potnikov v avtobusu, v katerem je bilo tedaj 29 ljudi, večinoma dijakov, ki so se peljali iz jeseniških šol.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2083