V prometni nesreči pri Šmarjah umrla Italijana

Datum 3.11.2006 9:49:50 | Kategorija: Slovenija

Šmarje - V prometni nesreči, ki se je zgodila danes malo pred 12. uro na cesti med Šmarjami in Dragonjo, sta umrla dva tuja državljana.
Do nesreče je prišlo, ko je 73-letni italijanski voznik osebnega avtomobila kilometer pod vasjo Šmarje iz neznanega vzroka zapeljal na nasprotno smerno vozišče, po katerem je iz smeri Dragonje pravilno pripeljal nemški voznik. V trku se je italijanski voznik tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče, njegova sopotnica pa je poškodbam podlegla med prevozom v izolsko bolnišnico, so sporočili iz Policijske uprave Koper.

Poleg tega se je v trku, ki je bil tako hud, da so morali ponesrečence iz pločevine izrezati gasilci, huje telesno poškodoval tudi nemški voznik, z lažjimi poškodbami jo je odnesla njegova sopotnica, prav tako nemška državljanka. Oba so odpeljali v izolsko bolnišnico.

Na ogledu kraja prometne nesreče sta bili tudi preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Cesta je bila zaradi prometne nesreče zaprta do 14.15, so še sporočili iz koprske policijske uprave.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2043