Milijonska škoda zaradi samovžiga

Datum 2.11.2006 8:57:06 | Kategorija: Slovenija

Kranj, Zagorje, Dobrova – Požar, ki se je z gospodarskega poslopja razširil še na bližnjo stanovanjsko hišo, je na domačiji Pr' Boštan v Zgornji Besnici povzročil za približno 15 milijonov tolarjev škode.
Kot smo zvedeli na kranjski policijski upravi, je lastnik gospodarskega poslopja, velikega 20 krat 5 metrov, pred dnevi pospravil travo tretje košnje. V ponedeljek ob enih popoldne pa je uzrl dim, ki se je vil s sredine skednja. Čeprav je takoj začel gasiti, se je ogenj razširil po poslopju ter potem zajel in uničil še ostrešje stanovanjske hiše.
Ogenj so gasili poklicni gasilci iz Kranja in prostovoljci iz Besnice in Bitenj, ki jim je pred zublji uspelo obvarovati stanovanjski del objekta. Kraj požara so si ogledali kriminalisti, ki so ugotovili, da je zagorelo zaradi samovžiga trave.
V nedeljo okrog osmih zvečer je zagorelo tudi gospodarsko poslopje v Ravenski vasi pri Zagorju. Rdeči petelin se je pojavil v skednju, kjer je bilo shranjenih približno 30 ton sena in kaj lahko gre spet za samovžig. Domačini so pred ognjem rešili živino, vse ostalo so pogoltnili plameni. Škode naj bi bilo za okrog 10 milijonov tolarjev. Požar so pogasili prostovoljci iz domače vasi, Zagorja in Lok pri Zagorju.
Istega večera, malo pred polnočjo je izbruhnil požar še v avtoservisu Dolinar na Cesti Dolomitskega odreda v Dobrovi pri Ljubljani. Najprej je zagorelo v mansardi nad delavnico, kjer so bile shranjene avtomobilske gume. Preden so požar potolkli (gasili so ljubljanski poklicni gasilci in viški prostovoljci), je zajel tudi pisarne. Škode je za več kot 10 milijonov tolarjev.
Vir:Delo
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2041