Strmoglavilo letalo Abuja

Datum 29.10.2006 13:00:00 | Kategorija: Svet

Nigerijsko letalo družbe ADC Airlines, na katerem je bilo več kot sto potnikov, je strmoglavilo blizu letališča v Abuji.
Stmoglavilo letalo Abuja
Po navedbah lokalnega radia Ray Power FM je blizu letališča v nigerijski prestolnici Abuja strmoglavilo nigerijsko letalo družbe ADC Airlines. Na letalu je bilo več kot 100 ljudi.Varnostna sluižba je navedla, da se je letalo nemudoma vžgalo, pričakujejo pa, da bodo smrtne žrtve.Reševalci in gasilci so že pohiteli na kraj nesreče, več podatkov pa še ni znanih.ADC je zelo priljubljena letalska družba med Nigerijci.
vir: 24ur.com


Letalo nigerijske letalske družbe ADC je strmoglavilo blizu letališča v prestolnici Abuji. Na krovu je bilo več kot sto ljudi.

Letalo, ki je bilo namenjeno iz Abuje v Sokoto, je strmoglavilo takoj po vzletu. Vzrok nesreče še ni znan, na prizorišče pa so takoj odhiteli zdravniki, saj se je letalo vžgalo in pričakujejo, da bodo med potniki žrtve. Po dosedanjih podatkih obstaja možnost, da so v strmoglavljenju umrli vsi potniki in člani posadke.

Letalo, ki je v lasti zasebne nigerijske letalske družbe Aviation Development Company, je zjutraj vzletela z letališča v Lagosu in kasneje pristalo v Abuji. V prestolnici je nekaj potnikov izstopilo, ostali pa so pot nadaljevali v Sokoto.

Po nesreči je mnogo letalskih družb odpovedalo svoje polete iz nigerijske prestolnice, da bi lahko opravili še dodatne varnostne preiskave.

Nigerijska letala manj varna?
Lansko leto je v dveh nesrečah nigerijskih letal umrlo več kot 200 ljudi, kar poraja dvome o varnosti nigerijskih letal, a letalo družbe ADC ni bilo med njimi. Letalo omenjene družbe je bilo nazadnje udeleženo v nesreči leta 1996, ko je strmoglavilo v morje nedaleč od nigerijskega mesta Lagos, pri tem pa je umrlo 143 ljudi.

Nesreče na nigerijskih letalih se dogajajo prepogosto. Foto: EPA

Letalo je strmoglavilo v nigerijski prestolnici. Foto: RTV SLO

vir: rtvslo.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2037