Požar Celjskih mesnin

Datum 17.10.2006 13:55:50 | Kategorija: Slovenija

Direktor Celjskih mesnin je pojasnil, da so požar v eni izmed njihovih hal povzročili delavci Dinosa. nizek pritisk v talnih hidrantih

 
Gasilca gasita pozar
Direktor Celjskih mesnin je pojasnil, da so požar povzročili delavci podjetja Dinos (Foto: POPTV)
Direktor Celjskih mesnin Izidor Krivec je po pogasitvi požara, ki je izbruhnil v obratu za zorenje mesnih izdelkov, povedal, da so požar povzročili delavci podjetja Dinos, ki so ta prostor čistili in pospravljali. Požar se je od tam zelo hitro razširil na ekspedite, mikrokonfekcijo in oddelek svežega mesa. Krivec škode še ne more oceniti, prepričan pa je, da bo znašala več sto milijonov tolarjev. Direktor Celjskih mesnin je še dejal, da v požaru ni bil poškodovan nihče, na celjski policijski upravi pa so nam potrdili, da je ena oseba utrpela lažje telesne poškodbe.
Direktor je še dodal, da bodo skušali proizvodnjo čimprej normalizirati, do takrat pa bodo skušali za svoje mesnice proizvodni proces organizirati na drugi lokaciji. Napovedal je tudi, da bodo vsi skupaj strnili vrste in omogočili podjetju preživetje.

Vodja izmene v celjski poklicni gasilski enoti Zoran Kejžar je pojasnil, da jim je pri gašenju požara veliko težav povzročila izolacija iz bitumna, ki gori zelo hitro, pri gorenju pa se ob visokih temperaturah sproščajo velike količine dima. Takoj po prihodu so gasilci iz goreče hale odstranili tudi vse plinske jeklenke.

Težave pri gašenju požara je povzročal nizek pritisk v talnih hidrantih, gasilci so tudi ugotovili, da nimajo dovolj opreme, s katero bi lahko razrezali debelo pločevino in tako uničili tlenje. Požar so gasilci s celotnega celjskega območja gasili od znotraj in tudi z zunanje strani. Trenutno poteka pregled hale, saj gasilci skušajo ugotoviti, če na pogorišču morda še kje tli. Na kraju dogodka se mudijo tudi celjski kriminalisti.

Hala, v kateri je izbruhnil požar, je v bližini hladilnice, kjer se za hlajenje uporablja amoniak. Tam so skladiščene tudi jeklenke z amoniakom, vendar so po zagotovilih gasilcev s pravočasno intervencijo preprečili širjenje požara na hladilnico in s tem odpravili grozečo nevarnost.

24urNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2018