letalo

Datum 11.10.2006 22:13:04 | Kategorija: Slovenija

V eno izmed stolpnic na Manhattnu v New Yorku se je zaletelo manjše letalo, po mnenju oblasti pa ne gre za teroristično dejanje.Zaenkrat ni znano, za kakšno vrsto letala gre, ameriški mediji pa poročajo, da gre najverjetneje za nesrečo. Letalo se je zaletelo v sredino 50-nadstropne stolpnice, ki stoji blizu reke East River. V plamenih so najmanj tri stanovanja, ameriška televizija Fox News pa poroča o dveh žrtvah. Ulice pod stolpnico so polne gasilcev, reševalcev in novinarskih ekip.

Gre za stolpnico z imenom The Belaire, ki je bila zgrajena konec leta 1989 in ima 183 stanovanj, od katerih jih je veliko vrednih več kot milijon dolarjev. V bližini se nahaja tudi zelo znana dražbena hiša Sotheby's.

O dogodku je bil že obveščen ameriški predsednik George Bush, obrambno ministrstvo pa je iz varnostnih razlogov poslalo v zrak več vojaških lovcev, ki krožijo okrog New Yorka in večjih ameriških mest.

Gre za prvo nesrečo letala v New Yorku po 11. septembru 2001, ko sta se dve ugrabljeni potniški letali zaleteli v dvojčka Svetovnega trgovinskega centra. Stavbi sta se nato zrušili, umrlo pa je 2.749 ljudi.


vir rtvslo.si

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2013