Vaja "Letalska nesreča 2006"

Datum 8.10.2006 22:16:44 | Kategorija: Slovenija

V soboto, 14. oktobra 2006, bo na letališču Ljubljana letošnja osrednja državna vaja s področja zaščite in reševanja »Letalska nesreča 2006«.
Z njo želimo organizatorji preveriti pripravljenost in usposobljenost sil za zaščito, reševanje in pomoč ob veliki nesreči v letalskem prometu.
Scenarij vaje predvideva, da se bo letalo Airbus 320 letalske družbe Adria Airways d. d., v katerem je bo 152 potnikov in šest članov posadke, zaradi bočnega vetra med pristankom zrušilo približno 400 metrov desno od vzletno pristajalne steze. Pri padcu na tla se bo letalo prepolovilo, začelo bo iztekati gorivo in izbruhnil bo požar. Scenarij vaje tudi predvideva, da bo po prvih podatkih več deset potnikov mrtvih in več deset huje poškodovanih.
Vajo organizirajo Ministrstvo za obrambo - Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Ministrstvo za promet Direktorat za letalstvo, Ministrstvo za notranje zadeve - Generalna policijska uprava, Ministrstvo za zdravje, Kontrola zračnega prometa d. o. o., Aerodrom Ljubljana d. d., Adria Airways, d. d., Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in Občina Cerklje na Gorenjskem.
Zaradi nemotenega poteka dela na letališču bo vaja časovno ter prostorsko omejena in namenjena samo strokovni javnosti.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=2009