Minister Erjavec je sprejel udeležence srečanja CTIF

Datum 24.9.2006 10:30:19 | Kategorija: Slovenija

Na Brdu pri Kranju se nadaljuje srečanje predstavnikov držav članic CTIF. Včeraj je udeležence sprejel Minister za obrambo Karl Erjavec

Minister za obrambo Karl Erjavec je včeraj, četrtek, 21. septembra, v gradu Brdo sprejel udeležence sestanka predstavnikov držav članic Mednarodnega tehničnega komiteja za preprečevanje in gašenje ognja – Mednarodnega združenja gasilskih in reševalnih služb (CTIF).
V priložnostnem nagovoru je minister Erjavec poudaril, da je CTIF ena izmed najstarejših, najbolj množičnih obenem pa tudi izjemno pomembnih mednarodnih strokovnih organizacij.
»Gasilci se v današnjem globaliziranem svetu srečujete z nekaterimi pomembnimi izzivi. Izjemnega pomena je, da stalno sledite razvoju najzahtevnejših tehnologij in tehnološkemu razvoju prilagajate tako preventivno delovanje, še posebej pa reševanje ob nesrečah,« je dejal minister Erjavec. »Ne samo gasilci, vsi moramo danes proučevati in se pripravljati na posledice klimatskih in drugih sprememb, ki vsak dan bolj postajajo dejstvo, s katerim se je treba soočiti.«
Minister Erjavec je tudi poudaril, da je vzgoja in razvoj gasilskega podmladka strateška naloga v vsaki državi in v vsaki gasilski organizaciji. V številnih državah je v pogojih sodobnega gospodarstva vse zahtevnejše urejanje položaja prostovoljnih gasilcev. Prostovoljni gasilci pa so v velikem številu držav, tako tudi v naši Sloveniji, ključni in nepogrešljivi za delovanje celotne gasilske reševalne službe.
V svojem nagovoru je Karl Erjavec še povedal, da ga program, ki ga imajo ob letošnjem zasedanju CTIF, prepričuje, da se na naštete probleme poskušamo ustrezno odzivati tudi v naši državi.
» Skupaj z Gasilsko zvezo Slovenije in drugimi, želimo aktivno sodelovati skupaj z vami pri iskanju ustreznih odgovorov in usmeritev, kako delovati jutri. Prepričan sem, da bomo samo skupaj pri tem uspešni,« je še dodal Karl Erjavec.
Danes, v petek, 22. septembra, poteka na Brdu za udeležence srečanja CTIF celodnevni seminar na temo nevarnih snovi.

Pogovor z generalnim sekretarjem CTIF Christophom Mignojem 
Vir:URSZR

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1990