V eksploziji plina v Milanu štirje mrtvi

Datum 19.9.2006 20:18:33 | Kategorija: Evropa

Torek, 19.09.2006 ob 17:10

Milano - V siloviti eksploziji plini, ki je v ponedeljek uničila trinadstropno zgradbo v Milanu, so bili po zadnjih podatkih ubiti štirje ljudje, med njimi sedemletni deček. Okoli 50 ljudi je bilo ranjenih, približno polovica jih je morala pomoč poiskati v bolnišnici. Eksplozija je odjeknila malo po 20. uri, reševalci in gasilci pa so pod ruševinami vso noč iskali trupla in morebitne preživele.

Preiskovalci so sprva sporočili, da je šlo po vsej verjetnosti za nesrečo, ki jo je povzročilo uhajanje plina v enem od stanovanj. Eden od stanovalcev je namreč gasilcem povedal, da je iz nekega stanovanja večkrat zavohal plin. Kasneje pa se je izvedelo, da zaenkrat ne izključujejo možnosti, da je šlo za poskus samomora ene od stanovalk, ki je v eksploziji tudi umrla.

V zadnjih 14 letih v Italiji le dve večji eksploziji plina

Tovrstne eksplozije plina so sicer v Italiji precej neobičajne. Pred dvema letoma je v mestu Foggia na jugu države v eksploziji, do katere je prišlo zaradi uhajanja plina, umrlo osem ljudi. Ena najhujših nesreč pa se je zgodila leta 1992, ko je bilo v eksploziji plina v stanovanjskem bloku v Neaplju ubitih 15 ljudi.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1983