Požar uničil ostrešje nekdanjega kranjskega vrtca

Datum 26.8.2006 2:28:19 | Kategorija: Slovenija

Kranj - Požar, ki je okrog 15. ure iz neznanega vzroka izbruhnil v zapuščeni stavbi nekdanjega vrtca na Levstikovi ulici v bližini kranjske avtobusne postaje, je v celoti uničil ostrešje objekta, medtem ko so gasilci s hitro akcijo uspeli rešiti bivalni del objekta.

Kriminalisti Policijske uprave Kranj so že sprožili preiskavo, saj zaenkrat še ni izključena možnost, da je bil v času požara kdo v stavbi. V njej se namreč zbirajo kranjski brezdomci in odvisniki.

Policija: Kjer so brezdomci in odvisniki, večkrat zagori

Akcija gasilcev je trajala približno uro, pri čemer je sedmim kranjskim poklicnim gasilcem pri gašenju požara na pomoč priskočilo šest gasilcev prostovoljnega gasilskega društva Primskovo. Gasilci so v objektu pustili tudi požarno stražo, saj se včasih zgodi, da se ogenj po tem, ko se voda posuši, znova vname.

Današnji dogodek ni prvi požar v zapuščeni stavbi vrtca v Kranju. Poleg tega se je v preteklosti že večkrat zgodilo, da je zagorelo na objektih, v katerih se zadržujejo brezdomci in odvisniki, so pojasnili kranjski gasilci. (STA/Foto BOBO)

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1930