Ogenj uničil katedralo

Datum 25.8.2006 21:50:20 | Kategorija: Svet

Sankt Petersburg | 25.8.2006 | Reuters/D.L.
Ognjeni zublji so uničili znamenite modre kupole katedrale v ruskem Sankt Petersburgu.

Ogenj uničil katedralo Sankt Petersburg | 25.8.2006 | Reuters/D.L.
Ognjeni zublji so uničili znamenite modre kupole katedrale v ruskem Sankt Petersburgu.
Katedrala svete trojice v St. Petersburgu
(Foto: Reuters)

Ognjeni zublji, ki so zajeli katedralo v drugem največjem ruskem mestu Sankt Petersburg, so uničili njene znamenite modre kupole.
Ognja skoraj ni bilo mogoče ustaviti. Katedrala, posvečena sveti trojici, je imela namreč lesene kupole – ene največjih v Evropi – poleg tega pa gasilci niso imeli dovolj dolge lestve, da bi se lahko uspešno zoperstavili plamenom, ki so hitro požirali mestno znamenitost. Katedrala svete trojice v St. Petersburgu
(Foto: Reuters)

“Glavna kupola je bila uničena, ognja nismo uspeli ustaviti, ker je gorelo previsoko, in zdaj so ognjeni zublji zajeli še druge kupole,” je dejal predstavnik ruskega ministrstva za izredne razmere. Dodal je, da požar ni zahteval žrtev.
Dragocene artefakte so pomagali iz goreče katedrale reševati številni mimoidoči. V stavbi je bila namreč shranjena znana zbirka umetnin, med njimi predvsem pravoslavnih ikon. Katedrala svete trojice v St. Petersburgu
(Foto: Reuters)
V 19. stoletju zgrajena katedrala je bila ena največjih mestnih znamenitosti, vsako leto pa je privabila na tisoče obiskovalcev.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1927