Vzdrževalca sta bila brez vsakršne zaščite

Datum 23.8.2006 9:50:53 | Kategorija: Slovenija

Ljubljana – Med nadaljnjo preiskavo hude delovne nesreče v tovarni Fenolit na Bregu pri Borovnici, v kateri je v ponedeljek umrl 44-letni delavec Marko Šuštaršič iz Kamnika pod Krimom, so kriminalisti ugotovili, da se je nesreča zgodila, ko sta skupaj z dve leti starejšim kolegom opravljala vzdrževalna dela na odvodni cevi, napeljani slabe tri metre visoko.
Ko sta hotela priviti spojko, se je ta snela z ležišča in napol razstavljena cev se je takrat razmaknila. Ker varnostna ventila nista bila zaprta, je iz ekspanzijske posode brizgnil fenol. Kemikalija je oblila delavca, ki pri delu nista uporabljala nobene zaščitne opreme. Ponesrečencema so na pomoč priskočili trije delavci, ki so bili takrat v tovarni, hkrati so poklicali tudi na regijski center za obveščanje, od koder so na Breg poslali reševalce in poklicne gasilce, iz borovniškega zdravstvenega doma pa sta v tovarno prihiteli zdravnica in medicinska sestra.
Kot smo poročali, je mlajši delavec zaradi hudih poškodb (opeklin) na kraju nesreče umrl, starejšega pa so odpeljali v klinični center, kjer je ostal na zdravljenju. Po zadnjih podatkih ni v smrtni nevarnosti. Reševalci so v bolnišnico odpeljali tudi tri delavce, ki so prvi pritekli v proizvodni obrat, ter zdravnico in medicinsko sestro, ki bi jih prav tako lahko prizadela kemikalija, a so lahko vseh pet takoj po zdravniškem pregledu odpustili domov.

Vir:delo
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1916