K Berlusconiju so drveli gasilci

Datum 22.8.2006 4:10:23 | Kategorija: Evropa

Iz sveta znanih, 21. avgust 2006 20:42
Rim - RTV SLO/STA

Silvio Berlusconi se je spet znašel na naslovnicah italijanskih časopisov - "zakrivil" je vulkanski izbruh na Sardiniji.

V njegovi vili na Sardiniji je bruhal vulkan

Najbogatejši Italijan, ki počitnikuje v svoji vili na Sardiniji, je povabljence na svoji zabavi 15. avgusta presenetil z lažnim vulkanskim izbruhom, Berlusconijevi sosedje pa so se tako prestrašili, da so poklicali gasilce.

Po klicu sosedov, ki so mislili, da pri Berlusconijevih gori, so gasilci res pridrveli. A so jim varnostniki nekdanjega premiera hitro pojasnili, da "je bil to le del zabave".

Poleg vulkanskega izbruha je Silvio goste prestrašil tudi z lažnim potresom, očarati pa jih je želel z veličastnim ognjemetom na umetnem jezercu, ki je ponos njegovega posestva.

Inšpektorji so ga nadlegovali spomladiVulkan so zgradili na umetno narejenem hribu, ki je na Berlusconijevem posestvu zrasel spomladi. Silvio je imel takrat težave s sardinskimi oblastmi, ki so mu očitale, da gre za črno gradnjo, mediji pa so to označili za škandal. Berlusconijev odvetnik Niccolo Ghedini je takrat vztrajal, da je v Villi Certosa "vse po predpisih".

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1912