Požigal prostovoljni gasilec

Datum 17.8.2006 14:56:46 | Kategorija: Slovenija

Celjski kriminalisti so aretirali 19-letnega Velenjčana, ki je osumljen številnih požigov.
 
Pozigalec v Velenju
Uničeno poslopje v okolici Velenja (Foto: POPTV)
Kriminalisti so 9. avgusta letos odvzeli prostost 19-letnemu Velenjčanu, ki je osumljen požigov na območju Velenja. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je osumljenec v letošnjem letu storil devet kaznivih dejanj, in sicer pet kaznivih dejanj požigov na območju kraja bivanja, odvzem motornega vozila v Portorožu ter tatvino avto akustike iz omenjenega vozila, poškodovanje tuje stvari (odvzeto osebno vozilo je po dejanju zažgal) ter povzročitev splošne nevarnosti, saj je podtaknil ogenj na tovornem vozilu. Pri storitvi kaznivega dejanja tatvine je osumljenec imel pomoč 19-letnega prijatelja.
Prostovoljni gasilecGasilci
19-letnik je bil član prostovoljnega gasilskega društva (Foto: POPTV)
Osumljeni je član prostovoljnega gasilskega društva in je bil aktiven pri gašenju vseh požarov, ki jih je zanetil. Policija je še ugotovila, da mu je pri požigu gospodarskega poslopja v mesecu maju pomagal 21-letni prijatelj.
Po nestrokovni oceni znaša skupna škoda, ki jo je osumljeni povzročil, okoli devet milijonov tolarjev. Pri zadnjem požigu tovornega vozila v prostorih Elektro Celje, na Partizanski cesti v Velenju, pa je le hitro posredovanje domačinov preprečilo, da bi se ogenj razširil tudi na ostala vozila v garaži, pri čemer bi bila ogrožena tudi razdelilna transformatorska postaja
vir:24urNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1899