Trčenje v drevo usodno za deklico

Datum 16.8.2006 13:17:05 | Kategorija: Slovenija

Ptuj, Ljubljana – Na lokalni cesti Markovci–Sobetinski blizu Bukovcev se je v nedeljo, 13. avgusta, zgodila prometna nesreča, v kateri sta mlada starša iz okolice Ptuja ostala brez otroka, po naših podatkih še ne petletne deklice Melani
»Petintridesetletni voznik osebnega avtomobila renault megane je ob 23.20 vozil od Markovcev proti naselju Sobetinski pri Ptuju. Pri Bukovcih je v blagem levem ovinku iz neznanega vzroka zapeljal čez bankino v gozd, kjer je treščil v drevo. Megana je zavrtelo, nato pa je trčil še v drugo drevo,« je pojasnil tiskovni predstavnik mariborske policijske uprave Franc Virtič. »Štiri in pol leta star otrok, ki je sedel na zadnjem sedežu, je ostal ukleščen v vozilu in je tam poškodbam tudi podlegel.« Kot smo izvedeli, je tragično preminula deklica sicer sedela pripeta v otroškem sedežu, a ji to žal ni rešilo življenja. Voznik renaulta oziroma dekličin oče in njena mati sta bila v nesreči le lažje ranjena. Virtič je še omenil, da je na območju mariborske PU letos v prometnih nesrečah umrlo že 26 ljudi, lani v tem času pa eden manj.
Istega večera, kako dobro uro prej, pa se je na gorenjski avtocesti ponesrečil voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi hudih poškodb prav tako umrl na kraju nesreče. Kot so zapisali prometni policisti, je 51-letni avtomobilist, doma iz okolice Trebnjega, z mercedesom vozil od Ljubljane proti Kranju. Med izvozom za Vodice in cestninsko postajo Torovo je dohitel počasno kolono in se, ne da bi sploh zaviral, z vso močjo zaletel v zadnje vozilo, vlačilec DAF, ki ga je vozil 36-letni Novomeščan. Truplo nesrečnega Trebanjca so iz zmečkanega avtomobila izrezali ljubljanski poklicni gasilci.
M. R., K. D.

Vir-delo
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1895