Umrli otrok, motokrosist, motorist

Datum 16.8.2006 13:08:44 | Kategorija: Slovenija

Včeraj in v noči na ponedeljek se je na slovenskih cestah pripetilo več prometnih nesreč, v katerih so umrli štirje ljudje, več pa je bilo huje in lažje poškodovanih.

Na regionalni cesti Ljubljana-Vrhnika pri kraju Dragomer se je včeraj okoli poldneva zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl voznik motornega kolesa, huje pa se je poškodovala tudi njegova sopotnica, so potrdili v operativno-komunikacijskem centru Policijske uprave Ljubljana. Nesreča, v kateri sta bila udeležena motorno kolo in avtomobil, se je zgodila, ko je 62-letni voznik osebnega avtomobila, ki je vozil iz Ljubljane, pri Dragomerju zavil levo čez nasprotni vozni pas na makadamsko cesto, ki poteka vzporedno z regionalko. Pri tem je zaprl pot 50-letnemu vozniku motornega kolesa, ki je peljal iz smeri Vrhnike. V silnem trku je bil voznik motornega kolesa tako hudo poškodovan, da je umrl na kraju nesreče, njegovo sopotnico pa so s hudimi telesnimi poškodbami odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Voznik avtomobila je v nesreči utrpel le lažje poškodbe, so še pojasnili v OKC Ljubljana.

Po trčenju se je motorno kolo vnelo in zgorelo, ocenjena škoda po podatkih policistov znaša okoli dva milijona tolarjev.

Druga prometna nesreča se je zgodila v nedeljo ob 22.19 na avtocesti Ljubljana-Kranj v bližini cestninske postaje Torovo, v kateri je 51-letni voznik osebnega avtomobila iz Trebnjega zaradi neprimerne hitrosti trčil v zadnji del tovornega avtomobila s priklopnikom, ki ga je vozil 36-letni voznik iz okolice Novega mesta. V trčenju je voznik osebnega avtomobila utrpel tako hude telesne poškodbe, da je umrl na kraju nesreče.

Tretja nesreča se je zgodila ob 23.20, ko je 35-letni voznik osebnega avtomobila peljal po lokalni cesti od Markovcev proti naselju Sobetinci pri Ptuju. Ko je pri naselju Bukovci zapeljal v blagi levi ovinek, je zapeljal tudi čez bankino in v gozd med drevje. Kmalu je čelno trčil v drevo, nakar je vozilo zasukalo in nato z zadnjim delom trčilo še v drugo drevo. Štiriinpolletni otrok, ki je sedel na zadnjem sedežu, je ostal ukleščen v vozilu in tam poškodbam tudi podlegel.

Konjiški policisti pa so bili v nedeljo zgodaj popoldan obveščeni, da se je v kraju Suhadol smrtno ponesrečil motokrosist, ki se je vozil po neprometnih površinah. Policisti so na kraju nesreče ugotovili, da je 27-letni voznik motornega kolesa kros izvedbe, vozil po pašnikih in dovoznih cestah v bližini svoje domačije. Pri vožnji je na enem od hribov skočil v zrak ter nato skupaj z motorjem padel na travnato površino. Pri padcu pa se je tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl.

Na glavni cesti blizu naselja Ženjak pa se je zgodila prometna nesreča, v kateri je bila ena oseba hudo, ena pa lahko telesno poškodovana. 24-letni voznik osebnega avtomobila Opel Astra je vozil po lokalni cesti od Sv. Trojice proti naselju Ženjak. V zaselku Na klancu je v križišču s prednostno cesto zapeljal v križišče v trenutku, ko je po glavni cesti, z njegove leve strani, od Lenarta proti Benediktu, pripeljal 25-letni voznik avtobusa, ki je kljub zaviranju in umikanju v levo s sprednjim delom avtobusa trčil v levo bočno stran osebnega avtomobila. Po trčenju je osebni avtomobil odbilo v desno, z vozišča, kjer je z zadnjim desnim delom trčilo v betonsko električno omarico. Voznik, ki je utrpel hudo telesno poškodbo, in sopotnik sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v mariborsko bolnišnico.

Na regionalni cesti pri Letušu pa se je včeraj okoli ene ure zjutraj zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba huje poškodovala. Na udeleženem vozilu je nastalo za okoli 400 tisočakov (1669 €) materialne škode. 43-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz smeri Rečice ob Paki proti naselju Letuš. Blizu naselja Letuš je voznik v preglednem levem ovinku na mokrem vozišču izgubil oblast nad vozilom, nato pa je zapeljal v levo na travnato površino. Vozilo je začelo bočno drseti, nato pa silovito trčilo v napenjalec hmeljske žičnice, zaradi česar se je obrnilo na streho. V nesreči se je voznik poškodoval, zato so ga odpeljali na zdravljenje v v celjsko bolnišnico.

Hujša prometna nesreča pa se je pripetila v ponedeljek popoldne tudi v križišču ulice Na Poljanah in Ulice heroja Šercerja v Mariboru. Čelno sta trčili osebni vozili, tri osebe, ki so jih prepeljali v mariborsko bolnišnico, pa so bile poškodovane.

Prometna nesreča, v kateri sta bili dve osebi lahko poškodovani, se je zgodila minuli ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah v križišču Tišinske ulice in Ulice Zorana Velnerja v Murski Soboti. Osebna avtomobila sta čelno trčila, ker je eden od voznikov zapeljal v križišče, ko je na semaforju gorela rdeča luč. Škode je za dva milijona tolarjev, oba voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola, pa sta bila prepeljana v bolnišnico." œ

Letos je na naših cestah umrlo že 160 ljudi, v letu 2005 pa 161.


Avtomobil, v katerem je umrl štiriinpolletni otrok
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1894