Ni bil pravi Črni Vrh

Datum 10.8.2006 8:51:14 | Kategorija: Slovenija

ČRNI VRH Na požar odhiteli rovtarski in idrijski gasilci - Zagodla jo je tehnika
Zbudijo vas sredi noči in pozovejo, da pridite gasiti požar. Normalno, saj ste vendar gasilec. Odhitite na prizorišče, a s kolegi odkrijete, da požara ni. Lažni alarm, tudi to se zgodi. Toda požar pravzaprav je, le da v več deset kilometrov oddaljeni v vasi z istim imenom - Črni Vrh.

To se je včeraj zgodaj zjutraj zgodilo skupinama idrijskih in črnovrških prostovoljnih gasilcev, ki so jih nekaj po prvi uri obvestili, da gori stanovanjsko poslopje na Črnem Vrhu nad Idrijo. Ko so prispeli na “požarišče”, so odkrili, da gre za lažni alarm, s katerimi se sicer gasilci in podobne službe srečujejo od časa do časa. Predstavljati si je sicer mogoče presenečenje tistih, katerih hiša naj bi gorela.

Vendar se je kasneje izkazalo, da včeraj zgodaj zjutraj pravzaprav ni šlo za takšen primer. Res je gorela hiša z gospodarskim poslopjem in res se je to zgodilo v Črnem Vrhu. Le da ne v tistem nad Idrijo, ampak v drugem, čez hribe in več deset kilometrov stran. Plameni so zajeli hlev domačije v Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem.

Več v tiskani izdaji PN

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1881