PGD Grajska vas slavilo stoletnico

Datum 16.9.2004 8:47:45 | Kategorija: SlovenijaV KS Gomilsko so proslavili 100-letnico PGD Grajska vas. Namenu so predali obnovljen in posodobljen gasilski dom ter podelili priznanja in odlikovanja. Častni predsednik je postal Slavo Tiselj st., častni člani pa Vincenc Topovšek st., Jože Tiselj in Anton Vesolak st. Osrednja prireditev se je začela z gasilsko parado 187 uniformiranih gasilcev ter protokolarnim gasilskim pozdravom s predajo poročila podpredsednici Gasilske zveze Slovenije Marinki Cempre-Turk. Predsednik PGD Grajska vas Anton Vesolak ml. je predstavil kratko zgodovino društva in novo pridobitev, obnovljeni in posodobljeni gasilski dom, ki bo služil potrebam krajanov in drugih društev.

Priznanja GZ Žalec so prejeli: Metka Turnšek, Iztok Turnšek, Tomo Jernejc, Alojz Jernejc in Andrej Kunst, odlikovanja GZ Slovenije pa so prejeli: Franc Derča, Boris Topovšek, Vinko Topovšek ml., Ivan Strožar in Anton Vesolak. Podpredsednica GZ Marinka CempreTurk pa je posebno odlikovanje podelila tudi PGD Grajska vas.

Prenovljeni in posodobljeni dom sta s prerezom traku predala namenu župan občine Braslovče Marko Balant in predsednik PGD Grajska vas Anton Vesolak ml. Slednji je tudi predal ključe doma gospodarju društva Iztoku Derču. Gasilski dom je blagoslovil domači župnik Martin Cirej.

Darko Naraglav

vir:večer
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=188