Slavnostna predaja gasilskega vozila Dekančanom

Datum 7.8.2006 10:45:18 | Kategorija: Slovenija

V okviru tradicionalne Guoštovce so preteklo soboto (5. avgusta) v Dekanih priredili tudi slavnostno predajo ključev novega gasilskega vozila prostovoljnemu gasilskemu društvu Dekani. Dogodka so se udeležili tako številni gasilci kot tudi domačini.


Ključe novega gasilskega vozila je v imenu Mestne občine Koper poveljniku PGD Dekani Brunu Jerebici predal Igor Rakar iz občinske službe za zaščito, reševanje in civilno obrambo. Slednji je v pozdravnem nagovoru spomnil na visoko raven, ki jo dosega gasilstvo v Mestni občini Koper. »Z nedavnim odprtjem novega gasilskega doma v Kopru in projektom, ki ga je Mestna občina Koper izpeljala v sodelovanju s prostovoljnimi gasilskimi društvi in Obalno gasilsko zvezo Koper – in sicer z nakupom petih gasilskih vozil se namreč uvrščamo v sam vrh slovenskega gasilstva«, je dejal Rakar in temu dodal, da so s predajo še enega gasilskega vozila v koprski občini naredili korak bliže k zagotavljanju večje varnosti vseh občank in občanov.

Predstavniki prostovoljnega gasilskega društva Dekani pa so Mestni občini Koper v zahvalo podelili plaketo, ki jo bo Igor Rakar izročil županu Borisu Popoviču.


MOK
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1874