Svarilo pred neurjem

Datum 3.8.2006 15:29:03 | Kategorija: Slovenija

Ljubljana | 3.8.2006 | STA Vremenoslovci svarijo pred močnejšimi nalivi in sunki vetra, na obali pa pričakujejo tramontano.

Po podatkih Agencije RS za okolje so danes popoldne in zvečer ob prehodu hladne fronte po Sloveniji možni močni nalivi in sunki vetra. Lokalno lahko v šestih urah pade okoli 50 milimetrov dežja. Jadrnica
Jadralcem vreme v prihodnjih dneh ne bo naklonjeno (Foto: Špela Zupan)
Ob morju bo popoldne pihal okrepljen jugo, zvečer pa je možno pričakovati obrat na tramontano. Sunki lahko dosežejo okoli 70 kilometrov na uro. Morje bo močno vzvalovano. Uprava za zaščito in reševanje je sicer preklicala zelo veliko požarno ogroženost okolja, razglašeno julija za območja Primorske, Dolenjske in osrednje Slovenije.
V noči na petek bodo po vsej državi naraščale reke. Predvsem v prvem delu noči lahko v hribovitih predelih Slovenije močneje narastejo manjši potoki in hudourniki. Ponekod lahko pride do hudourniških izbruhov in poplavljanj na območju ozkih dolin in hudourniških grap. Valovi zaradi orkana Stana
Morje bo močno vzvalovano (Foto: Reuters)
Kot je znano, se je minuli petek v poznih večernih urah ob morju in nad nekaterimi kraji po Sloveniji razbesnela nevihta z močnim vetrom, dežjem in udari strele.
Neurje ni povzročilo večje škode, vendar so visoki valovi zalili nižje predele ob Obali. Zahodni veter, ki se je kasneje razvil v tramontano je odgnal obiskovalce Rumene noči v Kopru. Veter je prevračal stole, mize, razne panoje in drugo, veliko preglavic je imelo nekaj pomorščakov.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1862