Visoka jubileja gasilcev

Datum 15.9.2004 7:16:45 | Kategorija: SlovenijaKar dve prostovoljni gasilski društvi v Gasilski zvezi Žalec sta minulo soboto praznovali visoka jubileja svojega delovanja.

Prostovoljno gasilsko društvo Grajska vas v občini Braslovče je praznovalo 100 let delovanja. V okviru praznovanja so slovesno predali namenu povsem obnovljen gasilski dom. O zgodovini društva in o tem, kakšno je društvo, je spregovoril njegov predsednik Anton Vesolak, pohvalno sta se o delovanju društva izrazila predsednik GZ Žalec Franci Skok in župan občine Braslovče Marko Balant.

Prostovoljno gasilsko društvo Drešinja vas je praznovalo 90-letnico delovanja. Ob tem so izdali posebno knjigo, posvečeno 90-letnici gasilcev in 990-letnici Drešinje vasi, ki jo bodo praznovali čez dve leti. Na jubilejni slovesnosti so ob bogatem programu namenu predali gasilsko avtocisterno. O devetdesetih letih društva je govoril predsednik Franc Završnik, v imenu občine Žalec podžupan Janko Kos, v imenu Gasilske zveze Žalec pa Franci Naraks. Posebni gostje na slovesnosti so bili predstavniki pobratenega društva Gregurovac iz Hrvaške.

Obe društvi sta pripravili gasilsko parado, novi pridobitvi pa sta blagoslovila v Grajski vasi domači župnik Martin Cirar, v Drešnji vasi pa pater Viktor Arh iz Žalca. Najbolj zaslužne sta društvi odlikovali s priznanji in odlikovanji društev Gasilske zveze Žalec ali Gasilske zveze Slovenije.

Anton Tavčar

vir:večer
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=186