Za gasilce spet odprli "pipco"

Datum 31.7.2006 15:00:00 | Kategorija: Slovenija

LJUBLJANA - Po štirih letih bodo znova začeli obnavljati stavbo Gasilske brigade Ljubljana (GBL). Avgusta bosta prišla na vrsto del pritličja in prvega nadstropja, je povedal Iztok Zajc, svetovalec poveljnika za požarno varnost v GBL.

Stavbo, ki je stara 40 let, so prvič začeli prenavljati v začetku leta 2002, a so morali kmalu prekiniti, "ker je Mestna občina Ljubljana (MOL) zaprla finančno pipco", je pojasnil Zajc. Po štirih letih pa so v mestu spet našli 100 milijonov tolarjev za stavbo v Vojkovi 19, so sporočili iz oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo.


" Za obnovo smo na javnem razpisu izbrali podjetje Lesnina Inžiniring," je povedal Zajc. To nam je potrdil tudi Borut Marinšek iz tega podjetja, vendar o podrobnostih posla ni želel govoriti, saj pogodbe še niso podpisane, ker se pritožbeni rok še ni iztekel. Marinšek je povedal, da bo več vedel sredi avgusta, ko bodo, če ne bo nobenih pritožb, začeli z obnovo. Gasilci bodo tako še letos uživali v novi jedilnici in drugih prostorih, čeprav bi po prvotnih načrtih stavba že leta 2005 morala imeti povsem novo preobleko. To dolžnost pa so v mestu prestavljali iz leta v leto "zaradi pomanjkanja proračunskih sredstev", so pojasnili na oddelki za zaščito, reševanje in civilno obrambo. Za prenovo 5200 kvadratnih metrov uporabnih površin bo MOL morala odšteti 400 milijonov tolarjev, kar pomeni le 0,6 odstotka letošnjega proračuna.

http://www.dnevnik.si/novice/tiskane_izdaje/dnevnik/192763/Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1856