“Vse je vrglo v zrak”

Datum 31.7.2006 9:04:10 | Kategorija: Slovenija

GOLO BRDO Na turistični kmetiji požar z močno eksplozijo
“Eksplozija je bila tako močna, da je zunanja vrata vrglo kar več metrov stran.” Tako na turistični kmetiji Peresin v Bregu pri Golem Brdu opisujejo petkov požar v enem od poslopij s turističnimi sobami. V požaru oziroma eksploziji sta se poškodovala člana družine in sosed.

Iz Brega so v petek zvečer v bolnišnico pripeljali 25 in 46 let stara moška z opeklinami po telesu in 66-letno žensko s poškodovano nogo, ki so jo zadela vrata. Vse tri je poškodovala močna eksplozija, ki je zaradi spleta okoliščin nastala ob požaru praznih panjev v enem od poslopij s turističnimi sobami kmetije Peresin. “V pritličju stavbe je tudi prostor, ki je svojčas služil zakolu živine, od koder vodi zaprto stopnišče v nadstropje oziroma pod streho, do prostora za sušenje suhomesnatih izdelkov. V stopnišče smo zaradi temačnosti odložili prazne panje,” nam je povedala Adriana Peresin.

V petek zvečer so se panji vneli in kmalu za tem se je zgodilo skorajda nepojmljivo... “V spodnjem prostoru sta bila moški, ki smo ga pred časom sprejeli medse, in sosed, ko se je iz stopnišča začelo kaditi. Hotela sta se prepričati, kaj se dogaja, tedaj pa je vse skupaj pognalo v zrak,” opisuje Adriana.

Več v tiskani izdaji PN

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1855