Prehitro na površje

Datum 29.7.2006 23:28:11 | Kategorija: Evropa

ROVINJ Nesreča gasilca potapljača koprske gasilske brigade je sprožila vrsto vprašanj

Pred dnevi smo prejeli informacijo, da se je v začetku meseca pri Rovinju zgodila potapljaška nesreča, v kateri je bil poškodovan koprski poklicni gasilec. Nesreča ne bi bila nič posebnega, če gasilec ne bi uporabljal službene opreme, s katero naj se ne bi smel potapljati v prostem času v tujini. Gasilec je zdaj doma in se dobro počuti, opremo pa še vedno pregledujejo v Zagrebu.

Kot je na spletni strani Slovenske potapljaške zveze zapisal predsednik Mitja Slavinec , se je nesreča zgodila pred otokom Sveti Ivan pri Rovinju, kjer se je potapljalo šest gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Korte. Med potopom na globino dvanajst metrov naj bi po nekaj minutah enega od potapljačev naglo dvignilo na površje.

Po izjavah očividcev naj bi bil delno nezavesten, v šoku in delno paraliziran, zato so ga kolegi odvlekli do obale, od koder so ga z reševalnim vozilom odpeljali v hiperbarično komoro v Pulj. Potapljač naj bi utrpel dekompresijsko bolezen, zdaj pa se počuti dobro. Ponesrečeni potapljač je bil član PGD Korte in poklicni gasilec koprske gasilske brigade Nikola Rivič , ki nam je potrdil, da se je nesreča zgodila, ter pojasnil kako.

Več v tiskani izdaji PN

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1854