Ukrotili požar na Krasu

Datum 25.7.2006 8:33:20 | Kategorija: Slovenija

Komen | 25.7.2006 | D.Š/STA

Požar, ki je od petka pustošil po robu med Krasom in Vipavsko dolino, so sinoči omejili na pobočju hriba Trstelj pri Komnu.
Gasilci so ob pomoči dežja ukrotili požar (Foto: POPTV) Dež, ki je goreče območje zajel sinoči, je pomagal gasilcem, da so prevzeli popoln nadzor nad ognjem, ki je po severnem pobočju hriba prek njegovega vrha že prešel na južno pobočje in bi lahko začel resno ogrožati vasi pod Trsteljem. Stotim gasilcem, ki so ostali na požarni straži, se je pridružilo še enkrat toliko prostovoljcev iz številnih gasilskih društev po državi.

Predsednik kraške gasilske zveze Božo Marinac je za 24ur.com pojasnil, da so požar omejili okoli 20. ure zvečer. Ob 23. uri pa so ob pomoči helikopterjev Slovenske vojske in dežja dokončno ukrotili požar.
Da bi preprečili ponoven izbruh požara, bo požarna straža še nekaj dni nadzorovala pogorišče. Ognjeni zublji so uničili skoraj 80 odstotkov gozda, trenutno škodo pa ocenjujejo na 250 milijonov tolarjev. Ob tem pa niso upoštevani stroški gašenja helikopterjev in letal, ki znašajo več kot 300 tisoč tolarjev na uro.
V zadnjem tednu je po besedah Marinca požar gasilo več kot 2000 gasilcev iz cele Slovenije. 

Vir: www.24ur.com

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1837