Gasilci se še vedno borijo z ognjem

Datum 24.7.2006 9:20:00 | Kategorija: Slovenija

Ponedeljek, 24.07.2006 ob 08:52

Komen - Gasilci se na območju hriba Šumka med Komnom in Branikom še vedno borijo z ognjem. Potem ko so požar, ki je po zadnjih uradnih informacijah zajel že 830 hektarjev površin, v nedeljo zvečer uspeli omejiti, je ponoči znova napredoval.

Za zdaj jim ga je uspelo omejiti, da ni napredoval čez cesto Škrbina-Lipa proti hribu Trstelj, je povedal predsednik kraške gasilske zveze Božo Marinac. Na Krasu danes pričakujejo okoli 200 gasilcev iz notranjosti države, že od jutranjih ur pa pri gašenju pomaga helikopter Slovenske vojske.

Požar okrog polnoči napredoval

Kot je pojasnil Marinac, je požar začel napredovati okoli polnoči. Požarni straži, ki jo je sestavljalo 100 gasilcev, se je pridružilo še osem cistern za dovod vode, tako da so po zadnjih informacijah ogenj uspeli zadržati pred cesto Škrbina-Lipa, je pojasnil Marinac. Cesta Dornberk-Lipa je zaprta že od nedelje.

Na pomoč prihajajo letala iz Italije

Po besedah Marinca naj bi se danes gašenju pridružil dodaten helikopter Slovenske vojske, Italijo pa so prosili tudi za pomoč letal canadair, ki naj bi prispeli okoli 9. ure. V nedeljo sta pri gašenju pomagali dve tovrstni letali, zaenkrat pa je njun prihod še vprašljiv, saj imajo tudi na Apeninskem polotoku težave s požari. (STA)

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1834