Kilometri ognjene črte

Datum 22.7.2006 10:12:26 | Kategorija: Slovenija

PRIMORSKA Med Divačo in Rodikom gorelo na 90 hektarjih - Včeraj spet gorelo pri vasi Golac - Najvišja stopnja ogroženosti
Približno 80 gasilcev se je včeraj spopadalo z ognjem, ki je ponovno izbruhnil pri vasi Golac. Tam je gorelo že v četrtek. V četrtkovih popoldanskih in večernih urah se je več kot 120 gasilcev, tudi ob pomoči dveh vojaških helikopterjev, spopadlo z ognjem, ki je divjal na dolžini približno petih kilometrov od Divače do Rodika. Zanetil ga je vlak, in to prav na dan, ko je uprava za zaščito in reševanje razglasila najvišjo stopnjo požarne ogroženosti v vseh primorskih občinah. Včeraj je spet gorelo tudi pri Rodiku, pri Divači in pri Komnu.

Ob železniški progi med Divačo in Rodikom je na štirih mestih prvič zagorelo v četrtek nekaj po 12. uri in gasilci so takoj začeli z gašenjem. Njihov trud pa je bil zaman, saj je naslednji vlak spet zanetil ogenj. Na pomoč so poklicali dodatne sile, tako da je požar gasilo več kot sto gasilcev iz Kraške gasilske zveze ter sežanski poklicni gasilci, pomagali pa so še gasilci s postojnskega območja. Iz Ljubljane sta priletela tudi dva vojaška helikopterja, ki sta zajemala vodo pri križišču v Divači.

Več v tiskani izdaji PN

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1830