Poškodovana gasilca

Datum 20.7.2006 19:46:59 | Kategorija: Slovenija

Divača | 20.7.2006 | B.M./Š.Z./STANa Primorskem sta izbruhnila dva požara. Ognjeni zublji ogrožajo zaselek Zagrad, zato ga bodo evakuirali.
 
Po podatkih Operativno komunikacijskega centra v okolici Divače močno gori. Požar, ki naj bi ga zanetile iskre enega od vlakov na primorski progi, gasijo na petih različnih mestih. Pozar na Primorskem
(Foto: POPTV)
Eno od gasilskih vozil, ki so jih poslali v vas Golac, se je prevrnilo in pri tem poškodovalo dva gasilca. Požar blizu kraja Kačiče je opazil eden od vlakovnih odpravnikov. Zaradi ognja so sprva nameravali zapreti primorsko avtocesto, vendar so požar uspeli lokalizirati.Kot so povedali na postojnskem centru za zaščito in reševanje, pri gašenju požara na več lokacijah sodelujejo vsa gasilska društva z območja kraške gasilske zveze, v akcijo pa sta vključena tudi dva helikopterja slovenske vojske.

Poleg požara v okolici Divače na kraški gasilski zvezi poročajo tudi o ločenem požaru v vasi Golac v bližini Podgrada, ki ogroža zaselek Zagrad, ki ga bodo tudi evakuirali.
Na Primorskem sicer že nekaj tednov velja velika požarna ogroženost naravnega okolja.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1826