Voznik zgorel v "hrošču"

Datum 20.6.2006 13:15:15 | Kategorija: Slovenija

Prejšnji teden na slovenskih cestah umrlo šest ljudi, trije konec tedna.
Začetek delovnega tedna se je začel prav tako tragično, saj je pri Benediktu umrl voznik avtomobila, katerega identitete včeraj še niso mogli potrditi.
"Tudi včeraj zgodaj zjutraj se je nadaljevala morija na slovenskih cestah, ki je zaznamovala ves minuli teden, še posebej konec tedna. V prometnih nesrečah je namreč umrlo šest ljudi, od tega trije ob koncu tedna. œVčeraj ob 3.20 pa je v silovitem trčenju umrl voznik osebnega avtomobila Volkswagna 1200, katerega identiteta do sinoči še ni bila uradno potrjena, saj je voznik po trčenju zgorel v avtomobilu. Voznik "hrošča" je vozil po glavni cesti med Lenartom in Gornjo Radgono v smeri proti Benediktu. V bližini omenjenega naselja je med vožnjo po klancu navzdol zapeljal čez prekinjeno črto na nasprotni vozni pas, kjer je čelno trčil v tovorno vozilo, s katerim se je nasproti pravilno pripeljal 30-letni voznik iz Poljske. Po trčenju je hrošča odbilo nazaj v obcestni jarek, kjer se je vozilo vnelo in v celoti zgorelo. V njem je zgorel tudi voznik, zaradi česar policisti niso mogli ugotovili njegove identitete in so bile potrebne dodatne analize. Policisti pa sumijo, da je avto vozil lastnik, 70-letni Mariborčan. Identiteta bo dokončno potrjena, ko bodo znani primerjalni rezultati DNK vzorcev. Včerajšnja nesreča je terjala že 21. letošnjo smrtno žrtev na cestah mariborske policijske uprave, lani v tem obdobju je bilo mrtvih 14.

Tudi iz celjske policijske uprave poročajo o novi žrtvi prometnih nesreč. V celjski bolnišnici je namreč za posledicami prometne nesreče konec tedna umrla 19-letna voznica osebnega vozila, ki se je poškodovala v nesreči 10. junija letos. Voznica se je z osebnim avtom peljala iz Velenja proti Doliču, ko je v blagem levem ovinku zapeljala na nasprotni vozni pas v trenutku, ko ji je naproti pripeljal voznik z avtobusom. V trčenju se je voznica huje poškodovala, poškodbe pa so bile tako hude, da je v celjski bolnišnici nekaj dni kasneje umrla. Letos je tako na cestah celjske regije umrlo že 14 ljudi, lani v istem času pa 10.

Letos je na cestah po Sloveniji umrlo 112 ljudi, v letu 2005 pa 109. Po podatkih Generalne policijske uprave so najpogostejši vzroki prometnih nesreč bili neprilagojena hitrost, nepravilna stran oziroma smer vožnje in neupoštevanje pravil o prednosti.


Po hudem trčenju je avto zagorel, v njem pa je zgorel tudi voznik.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1757