Smrt motorista in dveh voznikov avtomobila

Datum 8.6.2006 9:21:11 | Kategorija: Slovenija

Čelno trčenje, trčenje v drevo in prevelika hitrost

Ljutomer/Vojnik/Muta - V Bistriškem jarku v občini Muta se je zvečer okoli 20. ure zgodila prometna nesreča, v kateri je življenje izgubil voznik osebnega vozila. Voznik je zapeljal s ceste in trčil v drevo ter na kraju nesreče umrl.

Čelno trčenje na regionalni cesti Križevci - Ljutomer

V Ključarovcih pri Ljutomeru se je zgodila prometna nezgoda, v kateri je izgubil življenje voznik osebnega avtomobila. Policisti so ugotovili, da oseminštiridesetletni voznik osebnega avtomobila Peugeot vozil po regionalni cesti iz smeri Ljutomera, v smeri Križevec. Ko je pripeljal v Ključarovce, je v blagem levem ovinku iz neznanega vzroka nenadoma zapeljal na nasprotno smerno vozišče in čelno trčil v terenski avtomobil Porsche, ki ga je pravilno iz nasprotne smeri po svojem smernem vozišču vozil hrvaški državljan. Voznik terenskega vozila kljub zaviranju in umikanju v desno, trčenja ni uspel preprečiti.

V nesreči se je voznik osebnega avtomobila tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče podlegel poškodbam. V terenskem vozilu je bil huje telesno poškodovan potnik, ki je v času nezgode sedel na zadnjem sedežu. Na vozilih je nastalo za pet milijonov tolarjev škode. Zaradi nesreče je bil za dve uri popolnoma zaprt promet. Pomurske ceste so tako zahtevale že letošnjo peto smrtno žrtev.

Hitrost usodna za motorista

Na regionalni cesti Višnja vas - Dobrna zunaj naselja Lemberg se je popoldne smrtno ponesrečil 30-letni motorist. Po prvih podatkih celjske policije je motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem in padel po vozišču. Pri padcu je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1724