V trčenju z vlakom dva mrtva

Datum 17.5.2006 15:23:11 | Kategorija: Slovenija

Včeraj ob 15.10 se je na železniškem prehodu v Šikolah zgodila huda prometna nesreča. Hitri vlak Ljubljana-Hodoš je z veliko hitrostjo pripeljal od Pragerskega ravno v trenutku, ko je prehod z osebnim avtomobilom prečkal 23-letni Mariborčan Andrej Dobič, ki je sicer izviral iz sosednjih Mihovc. Njegov sopotnik je bil 41-letni Slavko Kovačič, doma prav tako iz sosednje vasi Cirkovce. Vlak je silovito treščil v vozilo in ga pred seboj potiskal kakšnih 500 metrov. Oba sta zaradi hudih poškodb umrla na kraju nesreče.


Vest o izgubi znancev se je hitro razširila med domačini. Nemo in vidno ganjeni so opazovali delo ptujskih gasilcev, ki so morali pokojna izrezati iz razbitin vozila. Domačini še pomnijo hudo železniško nesrečo, ki je decembra 2003 vzela tri mlada življenja na nezavarovanem železniškem prehodu v Cirkovcah, le kakšen kilometer proč od železniškega prehoda v Šikolah. Na kraju nesreče so se zbrali tudi sodelavci umrlih iz podjetja Anoksidal, ki deluje v kompleksu Impola iz Slovenske Bistrice. Moška sta se namreč vračala domov z dela. Za 25-članski kolektiv je smrt sodelavcev velika izguba. Na prizorišče so kmalu prišli tudi starši in sorodniki umrlih.

Kaj se je pravzaprav zgodilo, da je mladi voznik zapeljal na tire ravno v času, ko se je železniškemu prehodu približeval vlak, lahko le ugibamo. Železniški prehod v Šikolah sicer označujejo svetlobna telesa, ki so po zatrjevanju policistov v času nesreče označevala prihod vlaka. Vendar prehod ni opremljen z zapornicami. Morda je bil kriv trenutek nepazljivosti voznika, morda močno popoldansko sonce, ki mu je verjetno svetilo v oči. Gotovo pa bo ponovna nesreča še bolj vzpodbudila občane Kidričevega, da bodo še odločneje zahtevali zavarovanje železniških prehodov v občini z zapornicami.
Ponesrečenca so iz razbitin morali izrezati gasilci.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1681