Čez konec tedna na področju PU Maribor

Datum 25.4.2006 19:43:26 | Kategorija: Mimogrede

V nesreči blizu Zgornje Kungote se je huje poškodoval 16-letni voznik kolesa z motorjem

V prostorih mariborske policijske uprave je tamkajšnji tiskovni predstavnik Franc Virtič na včerajšnji tiskovni konferenci s področja javne varnosti minulega konca tedna po predstavitvi novega vodje sektorja kriminalistične policije Marjana Fanka dejal, da so policisti zabeležili 120 prometnih nesreč, v katerih se je 23 oseb lažje telesno poškodovalo in ena huje.

V prometni nesreči, ki se je zgodila v nedeljo na regionalni cesti blizu naselja Zgornja Kungota, se je hudo telesno poškodoval 16-letni voznik kolesa z motorjem. Med vožnjo proti Juriju ob Pesnici je namreč v levem zavoju vozil preblizu desnega roba vozišča, zato je zapeljal na bankino, oplazil cestni smernik in po vožnji na travnati površini padel.

"Na področju kriminalitete smo obravnavali tatvino osebnega avtomobila iz dvorišča na Pobreški cesti v Mariboru in vlom v kiosk na Pohorski cesti. Na področju javnega reda in miru smo zabeležili 66 kršitev, šest oseb pa smo tudi pridržali," je pojasnil Virtič in dodal, da so policisti obravnavali še nesrečo na železniških tirih v Hočah. V soboto okoli 1. ure zjutraj je potniški vlak trčil v 50-letnega moškega iz okolice Maribora, ki je hodil ob progi. V nesreči je umrl, policisti pa še zbirajo obvestila.

Policisti so obravnavali tudi delovno nesrečo v Zgornjem Porčiču. 33-letnemu moškemu je zdrsnilo pri popravilu strehe in je padel z višine štirih metrov. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v mariborsko splošno bolnišnico.

Drago Peklar, vodja sektorja uniformirane policije, pa je povedal, da bodo policisti v sredo poostrili nadzor v cestnem prometu ter pri voznikih preverjali uporabo varnostnih pasov, hitrost in podobno. "Pred prihajajočimi prvomajskimi prazniki na policijski upravi še opozarjamo ljudi, ki bodo pokali s karbidom, možnarji in podobnim, naj bodo pazljivi, saj pri tovrstnem početju pogosto nastajajo poškodbe, ki so tudi trajne. Kršitelje, ki bodo pokali tam, kjer ni dovoljeno, pa bomo kaznovali," je poudaril Peklar in opozoril tudi na nevarnosti pri prižiganju kresov ter poudaril, da je treba za kurjenje pridobiti dovoljenje pristojne upravne enote.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1636