V Romuniji nove evakuacije

Datum 24.4.2006 15:37:17 | Kategorija: Evropa

Narasle vode še vedno pustošijo po Romuniji. Zaradi poplav so morali evakuirati več kot 2500 ljudi.....
Poplave v Romuniji
Donava še vedno grozi (Foto: Reuters)


V Romuniji so morali danes zaradi poplav evakuirati več kot 2500 ljudi. Zaradi narasle Donave na jugu države je v nedeljo zvečer popustilo več obrambnih nasipov zaradi česar so pod vodo najmanj štiri vasi. Reka je poplavila preko 24.000 hektarjev zemlje, reševalci pa so morali s poplavljenih območij več ljudi tudi rešiti.
Donava sicer počasi upada, kljub temu pa še vedno ogroža Romunijo in območja v Srbiji. V zadnjih 24 urah je gladina Donave pri Bezdanu upadla za devet centimetrov in trenutno znaša 552 centimetrov, vendar pa so v veljavi še vedno ukrepi za obrambo pred poplavami, ki začnejo veljati, ko gladina Donave preseže pet metrov. V Bezdanu so 9. aprila namerili kar 736 centimetrov gladine Donave.
Srbijo ogroža narasla Sava
V nedeljo, ko so v Srbiji praznovali pravoslavno veliko noč, je narasla Sava zahtevala najmanj dve smrtni žrtvi. Pri kraju Umka je utonil nek 20-letnik, potem ko je skušal s še tremi prijatelji prečkati reko, a se je čoln prevrnil. Iz ledene vode so se rešili le trije. Kakih deset kilometrov nižje ob toku reke pa je utonil nek 29-letni moški, ki naj bi domnevno močno alkoholiziran skočil v reko, nato pa ga niso več videli.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1632