Minuli konec tedna se je na naših cestah preipetilo več hudih prometnih nesreč

Datum 24.4.2006 15:29:50 | Kategorija: Slovenija

Pločevina pokala na Primorskem
Padel s traktorske prikolice in umrl - Na Goriškem voznik zapeljal s ceste, trčil v velik kamen in se prevrnil na streho - Pešec neprevidno prečkal avtocesto.

Slovenske ceste so minuli konec tedna znova terjale krvni davek. Pripetilo se je več hujših prometnih nesreč, v katerih so umrli trije ljudje, več pa je bilo lažje in huje poškodovanih.
Foto: PGD Postojna
Na avtocesti med Postojno in Uncem se je hudo poškodovala voznica iz Ivančne Gorice.Prva nesreča s smrtno žrtvijo se je pripetila že v petek zvečer. 56-letni traktorist, doma iz okolice Metlike, je vozil kmetijski traktor po cesti iz smeri Metlike proti Radovičem. K traktorju je bilo pripeto priklopno vozilo (kmečki voz), na zadnjem zunanjem delu kovinskega medosnega povezovalnega droga pa je stal 51-letni Metličan in se držal za kovinske ročice voza. Pri tem mu je s povezovalnega droga spodrsnilo, padel je in se tako hudo poškodoval, da je umrl med prevozom v bolnišnico.

V soboto zjutraj je 23-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Nove Gorice na cesti od Grgarja proti Grgarskim Ravnam zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste na travnato brežino, tam trčil v velik kamen in se prevrnil na streho. Voznik je zaradi hudih poškodb glave umrl na kraju nesreče, 26-letni sopotnik pa se je lažje poškodoval.

Avtocesta med Razdrtim in Postojno pri počivališču Studenec pa je bila usodna za 45-letnega pešca iz okolice Ribnice, ki je iz neznanega vzroka prečkal avtocesto. Pri tem je na prehitevalnem pasu vanj trčil 50-letni voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške. Pešec je na kraju nesreče podlegel poškodbam, so sporočili postojnski policisti, ki bodo napisali poročilo na okrožno državno tožilstvo.

V soboto dopoldne je 39-letni voznik, doma iz Celja, vozil osebno vozilo po avtomobilski cesti iz smeri Postojne proti Uncu. Med vožnjo ni upošteval prometne signalizacije o zapori prehitevalnega pasu, peljal je po njem in tik pred zaporo zavil v desno in trčil v osebni avtomobil, ki ga je 51-letna voznica iz Ivančne Gorice pravilno peljala po sredinskem pasu. Zaradi trčenja se je vozilo voznice prevrnilo na bok. Voznica je bila v vozilu ukleščena in so jo rešili gasilci, povzročitelj pa se je z vozilom ustavil v zapori in v nesreči ni bil poškodovan. Voznico so s helikopterjem odpeljali v klinični center v Ljubljano in tam je ostala na zdravljenju. Zaradi povzročitve prometne nesreče in vožnje pod vplivom alkohola bodo policisti 39-letnega voznika kazensko ovadili.

Istega dne popoldne pa se je na glavni cesti Postojna-Razdrto pripetila prometna nesreča, ki jo je povzročil 50-letni voznik iz okolice Sežane. Zaradi prekratke varnostne razdalje je trčil v pred seboj vozeči avtomobil, ki ga je vozil 26-letni Postojnčan, tega pa je potisnilo še v vozilo pred njim, ki ga je vozila 33-letna Vrhničanka. V nesreči je bila lažje poškodovana 24-letna Postojnčanka, ki je bila potnica v vozilu Postojnčana. Policisti bodo za povzročitelja napisali obdolžilni predlog.
Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1629