Drugo rojstvo brigade

Datum 19.4.2006 21:04:26 | Kategorija: Svet

KOPER Pred starim gasilskim domom so včeraj odkrili temeljni kamen za novega
“Leto 2006 se bo v zgodovino brigade vpisalo z zlatimi črkami, to bo njeno drugo rojstvo,” je po odkritju temeljnega kamna za novi gasilski dom včeraj dejal poveljnik GB Koper Vilij Bržan. Dom bo nared do junija.

“Čeprav smo nanj čustveno navezani, se bo moral pred 43 leti zgrajen gasilski dom umakniti novim potrebam gasilske enote,” je povzel direktor in poveljnik koprske gasilske brigade Vilij Bržan . Na dobrih 3200 kvadratnih metrih površine naj bi koprski poklicni gasilci že junija parkirali vsa svoja vozila in se vselili v nove prostore. Poleg tega, da bo prostoren, bo novi gasilski dom tudi sodobno opremljen in urejen po zadnjih standardih. Srce doma naj bi postala popolnoma informatizirana dežurna soba, od koder naj bi koordinirali delo vseh reševalnih služb, posebnost koprskega doma pa bo tudi neposredni izvoz na obalno hitro cesto, ki bo edini tak v državi.

Čeprav so pridobili gradbeno dovoljenje šele pred dobrim tednom, Bržan napoveduje, da bo dom zgrajen v predvidenem roku, do konca gradnje pa bodo skušali med gospodarskimi družbami najti še 18 milijonov tolarjev, kolikor naj bi stala plezalna stena, ki jo nameravajo pritrditi ob steno novega 25-metrskega gasilskega stolpa.

Več v tiskani izdaji PN.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1615