Na slovenskih cestah se je ob podaljšanem koncu tedna zgodilo več hudih prometnih nesreč

Datum 18.4.2006 20:16:28 | Kategorija: Slovenija

V naselju Groblje pri Prekopi je voznik povozil pešca - Na regionalni cesti pri kraju Goriče umrl kolesar, ki ga je zadela srčna kap - Na cesti Zgornja Bela-Preddvor motorist trčil v ograjo in umrl.

Ob prazničnem koncu tedna se je na slovenskih cestah zgodilo več hujših prometnih nesreč, v katerih so umrli trije udeleženci, več pa je bilo huje in lažje poškodovanih.
V nedeljo ob 20.55 je 44-letni domačin vozil osebni avtomobil po lokalni cesti v naselju Groblje pri Prekopi. Ko je pripeljal v bližino okrepčevalnice, je izza parkiranega osebnega avtomobila stopil na vozišče 37-letni pešec iz te vasi in prečkal vozišče. Pri tem je iz neznanega razloga padel po vozišču, zaradi česar ga je voznik povozil. Pešec je bil tako hudo poškodovan, da je na kraju nesreče umrl.

V nedeljo zjutraj se je huda prometna nesreča zgodila tudi na cesti Kozina-Obrov, v bližini naselja Materija. 43-letna državljanka Hrvaške je z avtomobilom Mitsubishi Colt zapeljala s ceste in čelno trčila v drevo. V prometni nesreči sta se povzročiteljica in 43-letna sopotnica zahvaljujoč uporabi varnostnega pasu le lažje poškodovali. Hudo poškodovana je bila 50-letna potnica na zadnjem sedežu, ki jo je zaradi neuporabe varnostnega pasu vrglo v vetrobransko steklo. Poškodovala si je glavo in stegnenico. Ob tem se je ponovno pokazalo, kako pomembno je privezovanje z varnostnim pasom tudi na zadnjih sedežih.

V soboto popoldne se je na regionalni cesti pri kraju Goriče, zunaj naselja Letence, zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen 67-letni kolesar, ki je na kraju nesreče umrl. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da se je 67-letni moški, doma iz Kranja, s kolesom peljal po regionalni cesti proti Goričam. Ko se je pripeljal mimo križišča za naselje Letence, je iz doslej neznanega vzroka (po vsej verjetnosti zaradi srčne kapi) skupaj s kolesom padel na levi bok in negibno obležal na vozišču. Kljub hitremu posredovanju ekipe nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Kranj in oživljanju na kraju prometne nesreče je kolesar umrl. Ker vzroka smrti ni bilo mogoče ugotoviti, je zdravnica odredila sanitarno obdukcijo.

Že v petek ob 18.34 pa se je prometna nesreča s smrtnim izidom pripetila na cesti Zgornja BelaPreddvor. V njej je bil udeležen 54-letni voznik motornega kolesa iz okolice Kranja. Nesreča se je zgodila, ko je voznik motornega kolesa v dolgem levem ovinku izgubil oblast nad vozilom in padel na bok in med drsenjem trčil v betonski robnik in nato še v ograjo mostička. Zaradi poškodb je na kraju nesreče umrl.

V Križevcih pri Ljutomeru pa je voznik kolesa s pomožnim motorjem zapeljal čez prehod za pešce, ko je na semaforju gorela rdeča luč. V tistem trenutku je v križišče z neprilagojeno hitrostjo zapeljal voznik osebnega avtomobila. Pri trčenju je voznik kolesa s pomožnim motorjem padel. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v soboško bolnišnici, kjer so ugotovili, da je huje poškodovan.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1612