Zgorel je večji župnijski skedenj

Datum 18.4.2006 15:53:35 | Kategorija: Slovenija

V soboto okoli pol šestih zvečer je med blagoslovom velikonočnih jedi v romarski cerkvi svetega Roka na Gričku v Dolenji vasi pri Ribnici zagorelo v večjem župnijskem skednju.

Ognjeni zublji so kljub hitremu prihodu več kot 80 domačih in gasilcev iz okoliških društev zajeli streho starejšega objekta lučaj od župnišča, pod cerkvijo. Streha je kmalu zgorela, iz plamenov so zijali le nosilni stebri in sprednji zidani del.

Ker je grozilo, da bo ogenj zajel tudi župnijsko stavbo, so gasilci vso pozornost namenili njeni zaščiti. Hkrati so se bojevali z visokimi zublji in vetrom, ki jih je nosil tja. V dobri uri so rdečega petelina ukrotili. Na župnišču so zaradi visoke temperature popokale šipe na sprednjem delu, poškodovana je tudi stena. V skednju, ki je bil dolg dvajset in širok sedem metrov, so zgorela vsa drva in druge stvari ter tudi nekaj orodja. Objekt ni imel električne napeljave. Domnevajo, da je požar zanetila velikonočna lesna goba. Ko so zjutraj tlečo raznašali po gospodinjstvih, je morda komu ušel njen drobec, ki ga je veter razplamtel in lahko povzročil požar. Škodo, ki ni majhna, še ocenjujejo.Od skednja so ostale le ruševine.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1610