Gasilca v Afganistan

Datum 6.9.2004 9:24:43 | Kategorija: Svet

Gasilca v Afganistan
Ljubljana | 5.9.2004 | STA

Na šestmesečno misijo v Afganistan sta odpotovala gasilca, ki bosta izvajala naloge na mednarodnem letališču v Kabulu.
Slovenskim vojakom v Afganistanu sta se pridružila dva gasilca


Z njunim prihodom se bo število pripadnikov Slovenske vojske v Afganistanu, ki delujejo v okviru mednarodnih sil ISAF, povečalo na 22.

Gasilca bosta izvajala naloge na mednarodnem letališču v Kabulu. Oba sta po navedbah obrambnega ministrstva usposobljena po programu osnovnega vojaško-strokovnega usposabljanja, prav tako pa sta se oba udeležila tudi usposabljanja gasilcev na vojaškem letališču Aviano v Italiji. Pred tem sta oba že pridobila potrebne kvalifikacije in znanje kot gasilca. Poleg vojaške opreme in oborožitve sta s seboj nesla osebno gasilsko zaščitno opremo.


Gasilca sta usposobljena po programu osnovnega vojaško-strokovnega usposabljanja


V Afganistanu je sicer trenutno 20 slovenskih vojakov, pripadnikov drugega kontingenta SV ki so tja odpotovali 15. avgusta. Vojaki bodo v okviru šestmesečnega mandata pod vodstvom majorja Košiča izvajali izvidniške naloge v okolici Kabula in štabne naloge v poveljstvu sil ISAF. Nameščeni so v kanadski bazi Julien v Kabulu, kjer so zamenjali 18-članski prvi kontingent SV,ki se je v domovino vrnil 26. avgusta.

vir:24ur.com
p.s.

Ma ti dajo eno sliko (spodnapis slike :Gasilca sta usposobljena po programu osnovnega vojaško-strokovnega usposabljanja ) da te zvije !!!

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=153