Požar uničil vrtec

Datum 9.3.2006 20:45:48 | Kategorija: Evropa

V prostorih vrtca Ježek v stavbi doma krajevne skupnosti Trstenik je ponoči požar popolnoma uničil polovico prostorov vrtca.
Tako so uničeni vsa oprema, igrače, knjige, didaktični pripomočki in ostali inventar, del ostrešja, leseni strop, predelna stena, parket in električna napeljava. Škodo bo ugotavljala posebna komisija, po prvih ocenah pa naj bi znašala okrog 15 milijonov tolarjev, so sporočili s kranjske mestne občine, kjer se bodo takoj lotili sanacije.

Pozar v vrtcu v Trsteniku
Požar je na srečo izbruhnil ponoči, tako da v vrtcu ni bilo otrok. Občina pa je v sodelovanju s krajevno skupnostjo v Osnovni šoli Trstenik že zjutraj zagotovila nadomestne prostore za 39 otrok, ki so vključeni v vrtec Ježek.

Kot so ugotovili policisti, je požar, do katerega je najverjetneje prišlo zaradi napake na električni napeljavi na eni od neonskih luči, izbruhnil v zgornjem nadstropju večnamenskega objekta in najprej zajel del lesenega stropa v igralnici, nato pa še ostrešje objekta. Zaradi hitrega posredovanja gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Trstenik in gasilcev Gasilsko reševalne službe Kranj se požar ni razširil na sosednjo igralnico in ostali del objekta.

Povzročeno škodo so si dopoldne že ogledali župan mestne občine Kranj Mohor Bogataj, podžupan Štefan Kadoič, vodja službe za investicije ministrstva za šolstvo in šport Emanuel Čerček in predsednik krajevne skupnosti Trstenik Jože Lombar. Sklenili so, da se bo sanacija prostorov vrtca začela takoj, tako da bodo čim prej poskrbeli za zavarovanje objekta pred vremenskimi vplivi, da bi preprečili še večjo škodo. Ker je bil objekt zavarovan, bo obnova prostorov v večjem delu financirana iz sredstev zavarovalnine, ostalo pa bosta zagotovili občina in ministrstvo.
Pozar v vrtcu v TrstenikuNovica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1509