Novi vodja na Igu

Datum 1.3.2006 18:40:00 | Kategorija: Slovenija

Danes je v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu, službo nastopil nov vodja izobraževanj za gasilce. Tako smo stopili na prvo stopnico do gasilske šole, saj naj bi kot vse kaže, postal tudi bodoči ravnatelj gasilske šole, ki naj bi se ustanovila v skladu z Zakonom o gasilstvu.
Milan Dubravac je, kot že pred njim precej slavnih slovenskih mož, svoje korenine pognal pod pobočjem Stola. Gasilsko kariero je začel v gasilskem društvu Smokuč in jo nadaljeval pri poklicnih gasilcih na Jesenicah. V izobraževalno delo na Igu ga je vpeljal Janez Hočevar, ki se je lani zasluženo upokojil. Če bo Milan z obljubljeno pomočjo države lahko nadaljeval delo, ki ga je zastavil že njegov predhodnik, se slovenskemu gasilstvu obetajo boljši časi tudi na področju izobraževanja.

Sicer pa Milana pozna že kar precej slovenskih gasilcev in gasilk, saj že sedaj opravlja kar nekaj funkcij. Tako v poveljstvu GZS opravlja delo predsednika komisije za nevarne snovi, je pirotehnik, predavatelj, inštruktor, regijski gasilski poveljnik Gorenjske regije, sodeluje v različnih mednarodnih skupinah kot je npr. Komisija za nevarne snovi pri CTIF-u, projekt Hazmat training in še bi lahko naštevali. Nenazadnje se je v zgodovino vpisal tudi kot ustanovitelj slovenskega gasilskega portala Gasilci.org.

Vodji gasilskih izobraževanj in bodočemu ravnatelju gasilske šole želimo, da bi mu vse teklo tako, kot si je zamislil.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1492