Tečaj za višje gasilske častnike

Datum 9.2.2006 21:27:26 | Kategorija: Slovenija

V ICZR poteka tečaj za člane višjih gasilskih poveljstev in za višje strokovne svetovalce
Od danes, četrtka 9. pa do sobote, 11. februarja, poteka v Izobraževalnem centru za zaščito in reševanje na Igu prvi del tečaja za člane višjih poveljstev in za višje strokovne svetovalce.
Tečaj obiskuje 27 slušateljev, od tega je 18 slušateljev tečaja za člane višjih poveljstev I.del in 10 slušateljev tečaja za višje strokovne svetovalce. Oboji bodo imeli po zaključenem tečaju preizkus znanja iz predstavljenih vsebin.

Kandidati za višje strokovne svetovalce bodo izdelali še seminarsko nalogo in jo zagovorili. Po uspešno opravljenih izpitih in zagovorjeni seminarski nalogi bodo prejeli čin višji gasilski častnik organizacijske smeri.

Kandidate za člane višjih poveljstev pa čaka še drugi del tečaja, ki bo prav tako potekal v ICZR Ig in sicer od 9. do 11. marca 2006.

Na tečaju, ki zdaj poteka na Igu so glavne teme, s katerimi se bodo seznanili tečajniki naslednje: Organizacija gasilstva, Požarna preventiva, Pravne osnove požarne varnosti, Zaščita in reševanje, Izobraževanje, Vzgoja osebnosti gasilec, Informatika in Dajanje informacij.Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1449