Zima na Poljskem terjala že preko 200 smrtnih žrtev

Datum 6.2.2006 17:45:01 | Kategorija: Evropa

Najhladnejša zima na Poljskem v zadnjih 20 letih je doslej terjala že 233 smrtnih žrtev, kar je več kot jih je zaradi mraza umrlo čez celo lansko zimo, so sporočili s poljske policije. "Samo pretekli teden je zaradi mraza umrlo 19 ljudi.
Število mrtvih je že višje, kot je bilo lani skozi vso zimo, ko je skupno umrlo 190 ljudi. In zime še ni konec," je povedala Puchalska. Več kot 100 letošnjih žrtev so bili brezdomci, od tega jih je bilo 43 iz Varšave. Mnogi med njimi so bili alkoholiki, je še pojasnila. Ta konec tedna so temperature na severovzhodu Poljske padle na minus 26 stopinj Celzija, v Varšavi pa je bilo v noči na ponedeljek minus 11 stopinj.

Sneg in mraz pa je danes ohromil tudi Bolgarijo. Zaradi močnega sneženja in temperatur, ki so se spustile na minus 16 stopinj Celzija, so morali zapreti letališče v drugem največjem bolgarskem mestu Plovdiv, mnoge ceste pa so bile prevozne samo z verigami ali pa so jih morali celo zapreti. Oteženo pa je bilo tudi obratovanje črnomorskih pristanišč varna in Burgas, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Novica prihaja od Gasilci.org
http://www.gasilci.org

URL te novice je:
http://www.gasilci.org/modules/news/article.php?storyid=1445